Stadhuis

STADHUIS
Gebouwd in 1765 en 1766 op initiatief van burgemeester Joseph Barthelemy- Masson , het stadhuis is het werk van architect en bouwmeester Jean – Gilles Jacob Hermalle – sous – Huy.Le base bevat een grote gewelfde zaal randen . Bekroond door een prachtige smeedijzeren balustrade veranda buiten , is voorste gebouw toegankelijk via , bestaande uit drie traveeën bekroond door een driehoekig fronton het wapen van de stad . Opgemerkt wordt in dit gebouw Louis XV, het mansardedak bekroond door een bel waarmee de klok bevat en beiaard bestaat uit 37 klokken , waarvan er twee zijn gedateerd 1406 .
Het interieur wordt gekenmerkt door een bijzonder sobere Lodewijk XV , zal worden opgemerkt in het huwelijk hal die oude standpunten Hoei , twee open haarden marmeren Saint- Remy , en fijn stucwerk als gevolg van Moretti samenbrengt .
In de hal , de ingang trommel ( 1714 ) gesneden eik is een opmerkelijk overblijfsel van het huis van de haan , het Oude Stadhuis , de kolom via het trappenhuis steun campanile .
In de lobby zijn ook blootgesteld een gedenkplaat aan de bouw van het stadhuis in 1766 en een beeld van St. Michael , de patroonheilige van de oude gilde van Mercers .